A dovezli jsme do ústavu 32 kusů dětských jídelních sad :,) HUrrá!

19.09.2014 13:27

Dobrovolnický den Odboru strukturálních fondů MV ČR

Středa 17. Září 2014

Spolu se svými kolegy jsme vybrali skoro 4 000 Kč, za které jsme nakoupili 32 jídelních sad s krásnými obrázky.

V ústavu jsme je odevzdali do rukou staniční sestry paní Sukové. Navíc jsme dovezli bonbonky, kosmetiku, sešity na kreslení pro děti a další věci.

Paní Marcela Lisacová /www.dortyuhrineves.cz/ nám přivezla překrásný dvoupatrový dort, který sestřičky hned nakrájely a dětem moc chutnal.

Jako sehraná parta jsme se předvedli na zahradě. S kolečky plnými shrabaného listí jsme kličkovali pod jabloněmi. Kdo nehrabal, vystřihával křoví nebo se ujal podobné práce. Počasí bylo nádherné. Sestřička nám zatím připravila malé občerstvení, které jsme přivítali.

Po té nás provedla po ústavu a vysvětlila okolnosti, za kterých se děti do ústavu dostávají. Nebylo to veselé povídání. Z mřížek postýlek na nás povykovaly dětičky. Jistě se všichni shodneme, že pokoje jsou velmi vkusně zařízené a dětem tam nic nechybí. Materiálně jsou zabezpečené. Schází jim rodičovská láska a tu jim nenahradíme.

Jeden známý herec kdysi řekl: „Je lehké dívat se na někoho, kdo se má lépe. Ale je dobré se občas otočit a pohlédnout na někoho, kdo se má hůř.“

Přinesli jsme dary, pomohli jsme poklidit zahradu a co víc, celé odpoledne jsme fungovali  jako team!

Bylo to jedno pěkné, smysluplně strávené odpoledne!

Alena Kopanicová

Krásný dort vytvořila Marcela Lisacová z Uhříněvsi - www.dortyuhrineves.cz