21. září od 13 hodin na zvolskou náves při akci "Babí léto" můžete přinést věci pro dětičky v kojeňáku

29.08.2013 13:16

Jak listy zvolské lípy dopomohly dětem k pyžámkům

                                                Zní to jako pohádka z pařezové chaloupky :,)

 

Moje dcera Eliška namalovala obraz, na kterém stojí  velká lípa a za ní kostel se školou. Zatím je obraz smutný – černobílý.  My ho ale na Zvolském babím létě oživíme barvami!

     K dispozici bude 5 prstových barev a každá barva bude mít svoji hodnotu (od 20 Kč). Každý návštěvník bude mít možnost na lípu otisknout v prstové barvě namočený svůj palec a pod svůj takto vytvořený list se podepsat. Lípu tak obdaříme listy v barvách podzimu.

     Za vybrané penízky nakoupíme na námi podporované oddělení A krčského kojeneckého ústavu dětem pyžámka, protože právě pyžámka dětičky potřebují, jak mi sdělila vrchní sestra Marcela Suková.

     Obraz naší lípy bude vystaven postupně ve zvolském obchodě, pak ve zvolské škole a po té poputuje na oddělení A krčského kojeneckého ústavu.

     U našeho „charitativního“ stolečku budu taktéž přijímat oblečení, botky, plenky, vlhčené ubrousky i hračky, vše pro děti do 5ti let věku. Vynahradíme si tak každoroční podzimní sbírku.

     A jako vždy….. výsledky ale i průběh sbírky bude zveřejněn na webových stránkách www.zvolskemamky.webnode.cz (a následně i na webových stránkách obcí Zvole a Ohrobec).

 

           Alena