Babí léto ve Zvoli v sobotu 20. září odpoledne na návsi

03.09.2014 19:53

Balónky pro kojenecký ústav v Krči

Letos oživíme barvami obraz s kojeneckým ústavem. Na obraze, který mi opět namalovala dcera Eliška, je ústavní budova. A my nad budovu natiskneme balónky.

V sobotu 20. září 2014 na návsi při akci Zvolské babí léto 2014 budou k dispozici prstové barvy a každá barvička bude mít svoji hodnotu (od 20 Kč). Každý návštěvník bude mít možnost nad budovu otisknout svůj palec a vytvořit tak balónek, ke kterému se podepíše. Průběžně k balónkům přimalujeme špagátky, které s balónky vynesou ústav do oblak. A nám balónky přinesou finanční prostředky na příbory pro malé dětičky.

Ve svém zaměstnání na Odboru strukturálních fondů MV ČR jsem uspořádala souběžně sbírku podobnou. Za finanční hotovost nakoupíme jídelní sady pro děti.

Obraz bude stejně jako vloni vystaven postupně ve zvolském obchodě, pak ve zvolské škole a po té poputuje na odd. A krčského kojeneckého ústavu, kde doplní loňský obraz Zvolské lípy.

U našeho „charitativního“ stolečku budu taktéž přijímat oblečení, botky, plenky, vlhčené ubrousky i hračky, vše pro děti do 5ti let věku. Vynahradíme si tak každoroční podzimní sbírku.

A pro ty, kteří nezaznamenali výsledek loňského sbírání při Zvolském babím létu  u obrazu Zvolské lípy…..

Vloni Zvolská lípa vydělala dětičkám celkem 3 500 Kč. Přivezli jsme do ústavu pro děti 32 kusů krásných bavlněných pyžamek. Navíc byla připojena sbírka věcná, takže jsem ještě předávala oblečení, autosedačky, botičky i hračky pro děti.

A jako vždy….. výsledky, ale i průběh sbírky bude zveřejněn na webových stránkách www.zvolskemamky.webnode.cz (a následně i na webových stránkách obcí Zvole a Ohrobec).

Přeji vám všem hodně štěstí a děkuji za důvěru ☺      Alena Kopanicová

Babí léto 2013 - Zvolská lípa