Kolotoč hraček

27.04.2012 13:13

Milé dámy,

máte-li doma hračky, o které Vaše děti již nestojí a myslíte si, že někomu by mohly udělat ještě radost, zúčastněte se "kolotoče hraček". Právě jsem ukončila dojíždění do krčské nemocnice na ambulanci infekčního oddělení a tam by hračky uvítali.

    Náš Honzík měl potřetí za sebou během dvou měsíců angínu. Pediatrička nás proto poslala na píchané antibiotika do Krče. Každé ráno mezi 8. a 9. hodinou se před ambulancí tvoří fronta malých nedobrovolných čekatelů na "zdravíčko" v injekci (většinou penicilin). Jsou to injekce dost bolestivé a snad všechny malé děti při aplikaci naříkají. (No, náš Honzík řve!) Třeba to také znáte :,)

 

    Sestřičky po každé injekci nabízejí malému pacientovi hračku z krabice.

 

     Sbírky, které jsem pořádala pro Kojenecký ústav v Krči, se převážně orientovaly na oblečení apod. Máte-li tedy hračky, které Vám doma překážejí a jsou přitom čisté a ještě pěkné, uvítám je. Vytvoříme kolotoč hraček a zase udělají radost někomu jinému, zatímco bychom je možná i vyhodili.  Měly by to být hračky, které se vejdou plačícímu dítěti do náruče (i plyšáky či hračky z kindervajíček).

 

Termín: do 25. května

 

                              Přeji všem hodně zdraví a sluníčka nad hlavou :,)              Alena Kopanicová

 

p.s. Moje děti na požádání nasbíraly během 15ti minut ve svém pokoji igelitku hraček. Když jsem dnes s Honzíkem z ambulance odcházela, našeho hrocha už v ručičkách mazlil jakýsi malý chlapeček v kočárku. Byl uslzený, ale hladil hrocha a vypadal docela spokojeně! :,)