Vánoční sbírání 2012

11.11.2012 17:21

Paní Sukovoá s miminkemListopad se brzy přehoupne do své druhé poloviny ... a k nám se pomalými kroky blíží prosinec s vánočními svátky. Doma se mi už od vás sešly nějaké plenky ..a oblečení.

Dovoluji si tak vyhlásit: "Vánoční sbírání 2012"

Z našich prodejních aktivit z Vranského posvícení, kde Alenka Vargová s paní Velartovou a Wiesnerovou prodávaly v částečný prospěch kojeneckého ústavu v Krči šperky a keramiku, se sešly nějaké korunky. Zkontaktuji staniční sestru paní Sukovou a poradíme se, co koupíme dětem.

Pokud máte doma nevyužité pěkné oblečení anebo (nejlépe didaktické) hračky, mohou vaše věci najít další uplatnění tam, kde těchto věcí není nikdy dost....

 

  • VÁNOČNÍ SBÍRÁNÍ 2012
  • Do kdy: pondělí 10. prosince 2012
  • Co: oděvy (do věku 5 let), botky, hračky, plenky, toaletní potřeby..., finanční prostředky (kojenecký ústav vydá potvrzení o daru k odpisu z daní)
  • Kam: železářství Kreisa Zvole (7-11.30, 12.30-16h) nebo ke mně domů nebo do zvolské školky nebo ke kolegyňce Alence Vargové do Vraného, Monice Trnkové do Průhonic, Janě Hejnicové do Okrouhla

Paní Suková prosí o nějaké sladkosti pro 18 dětiček na Mikuláše..

a proto přidružuji Mikulášskou sbírku

  • Do kdy: do 2. prosince 2012
  • Co:        sladkosti k Mikuláši   (lízátka, bonbonky, čokoládky, mikulášské pytlíky.. apod)
  • Kam:     ke mně, Alena Kopanicová   t. 608031230    (vše nafotím)

My dvě Aleny V. a K. nakoupíme nějaké vlhčené ubrousky, které teď akutně na "naše" oddělení potřebují pro miminka. A kdyby nám nějaké korunky zbyly (z přivýdělku z prodeje šperků a keramiky) zajedeme koupit sladkosti do Makra, ale už teď víme, že na moc sladkostí peníze nemáme. Doma máme nasbírané ořechy, ale na ty jsou děti ještě malé...Takže tradičně do punčochy patří brambora, čokoládka, bonbonky a figurka mikuláše anebo čerta.

Vánočně vyzdobený kojenecký ústav v Krči

Takhle jsem ho vyfotila při vánoční sbírce v roce 2011.

 

Vloni jsem uvažovala, že se nabídnu na pečení cukroví s dětmi v ústavu. Že bych třeba omluvila svoje děti (po dohodě s tř.učitelkami) a v kuchyni bychom s většími dětmi pekli třeba rohlíčky. Prosté jednoduché cukroví tak, aby děti mohly spolupracovat nebo se aspoň koukat. Jestli máte podobný nápad, ozvěte se :,) Nevím na kolik je to reálné, ale zeptám se. Není reálné.. Jak pravila Monika Trnková, vstup do kuchyně ani ve školce není možný... natož v kojeňáku.

     Moničko, upečeš vánoční dort nebo mi dáš krabičku cukrovíčka? :,)      jojo... máme slíbený dort! :,)) super!

 

                              Přeji krásný den, Alena Kopanicová

 

 

Nápady:

Na netu jsem našla ve slevách:

Adventní kalendář Trpaslíci - mléčná čokoládaÍnterspar

Adventní kalendář Trpaslíci - mléčná čokoláda

Cena 14,90

 

Orion Banány v čokoláděGlobus

Orion banánek v čokoládě -

Cena 6,50

 

Perník - Čertík, Mikuláš Interspar

Perníček - čert, mikuláš

Cena 3,50

60 g (= 5,83 Kč/100 g)

 

Mikulášská figurka - čert, Mikuláš

Cena 11,90 Mikulášská figurka - čert, Mikuláš

60 g (= 19,82 Kč/100 g)

 Interspar